USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Ізраїльські вчені змогли прискорити викривлений промінь світла
Ізраїльські фізики вперше в історії змогли створити викривлений промінь світла, який прискорюється. Для цього фахівці використовували лампу розжарювання.

Про це повідомляє VladTime.

Так, учені з Ізраїльського технологічного інституту змогли прискорити викривлений промінь світла. Для цього фізики спочатку провели дослідження на просторово-світловому модуляторі, викликавши з його допомогою прискорення променя. Потім направили об'єкт на лампу розжарювання, вбудована частина якої була пофарбована для того, щоб розсіяне світло можна було побачити. При цьому експерти помітили, що під час руху по лампі траєкторія променя відхиляється від геодезичної лінії (найкоротший відрізок, що з'єднує дві точки). Неприскорений промінь збігся з даними відрізком.

Вчені відзначають, що дане дослідження відкриває можливості для детального вивчення інших явищ, таких як гравітаційне лінзування. Також група займається питанням прискорених плазмових променів у викривленому просторі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus