USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: Коралові рифи можуть зникнути до 2100 року, – вчені
Вчені з Гавайського університету в Маноа провели моделювання, яке показало, що до 2100 року коралові рифи можуть зникнути. Згідно з висновками дослідників, до середини століття області океану, які підходять для росту і розвитку коралів, різко скоротяться, а до кінця сторіччя – зникнуть взагалі, повідомляє ZN з посиланням Naked science.

Потепління клімату і Світового океану, збільшення кислотності води призводить до деградації і загибелі коралових рифів по всьому світу. Екосистеми, які були одними з найбагатших і найрізноманітніших на планеті, порожніють і вмирають. Вже через кілька десятиліть може зникнути 70-90% коралів Землі.

Під час нового дослідження вчені розглянули ділянки океану, на яких планують зосередити спроби щодо відновлення коралових рифів. Дослідники оцінили їхній стан за допомогою комп’ютерного моделювання. Таким чином вчені розглянули майбутнє коралів при різних сценаріях: для різних температур, кислотності та стану води.

Виявилося, що безліч регіонів, придатних для росту коралів, стануть нежиттєздатними вже до 2045 року, а до 2100 їх не залишиться взагалі.

«Чесно кажучи, зникнути майже всі», – заявив провідний автор дослідження Рене Сетер. Більш-менш придатними залишаться лише окремі невеликі простори в Червоному морі біля берегів мексиканської Нижньої Каліфорнії.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus