USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Китай хоче побудувати першу у світі електростанцію в космосі
Китай збирається побудувати в космосі першу у світі сонячну електростанцію — друга економіка світу прагне зміцнити свої позиції, змагаючись з американською космічною програмою, відзначає TheБабель з посиланням на Bloomberg.

Річний бюджет космічної програми Китаю становить $8 млрд. Китайські вчені вже почали будівництво експериментальної бази в західному китайському місті Чунцин.

Як повідомляється, спочатку вони планують побудувати меншу електростанцію в стратосфері між 2021 і 2025 роками. Вже до 2030 року Китай хоче побудувати на орбіті сонячну електростанцію потужністю 1 мегават і згодом будувати в космосі ще більш потужні електростанції.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus