USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98
Світ вражає: Китайські вчені знайшли в бурштині частину крила доісторичного птаха. Фото
Палеонтологи з М’янмана (Китай) знайшли черговий бурштин, але на цей раз у ньому виявилася замурована частина тіла пташки.

Передбачається, що вона жила в крейдяному період, повідомляє УНІАН.

Вони опублікували результати дослідження, в яких не виключається що ця особина є представником виду энанциорнисів.

Вага каменю становить 79,4 г, а скам’янілість виявилася фрагментом крила, довжиною до 1 см. Дана знахідка примітна тим, що вона збереглася у відмінному стані.

На крилі залишився пір’яний покрив, який наукові фахівці можуть продовжити вивчати. Згідно з отриманими даними, найбільший розмір пера – 3,7 см. Тому передбачається, що птах міг досягати в довжину 100 мм.

Одна з представників групи вчених прокоментувала дане виявлення, заявивши, що воно дозволить зробити суттєвий крок вперед по вивченню істот в доісторичний період.

Також вони не виключають можливість, що представник даного виду міг вже бути відомим вченим раніше, але це залишається на даний момент невідомим. Фахівці з’ясували, що вік крила досягає майже 100 млн років. За словами палеонтологів, така знахідка дозволить просунутися головним чином у вивченні птахів часів динозаврів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus