USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: Людський язик здатний розпізнавати запахи, – нове відкриття вчених
Американські вчені заявили, що язик людини може розпізнавати аромати.

На відміну від носа, він реагує дещо повільніше.

Дослідники підкреслюють, що на язиці присутня велика кількість рецепторів, що взаємодіють з молекулами речовин в їжі, пише 24 канал.

Співробітники Центру Монелла в Філадельфії зазначають, що смакові клітини людей містять особливі білкові сполуки, що можуть оцінювати запахи.

Як показали проведені вченими експерименти, частина клітин язику показує активність після контакту з ароматичними речовинами.

Досить сильна реакція зафіксована при попаданні на рецептори евгенолу, що має запах гвоздики. Однак розпізнавання язиком запаху набагато слабше, ніж нюховими клітинами.



Автори дослідження зробили висновок, що сигнали від різних типів рецепторів здатні взаємодіяти один з одним для доповнення, яке потім передає до мозку повну картину.

Це відкриття поставило під сумнів теорію про те, що смак і аромат реєструються різними органами почуттів і з'єднуються в загальну композицію лише в головному мозку для створення якогось єдиного враження від смакових характеристик продукту.

Вчені зазначають, що це зменшить потребу додавати в продукти багато цукру і допоможе в боротьбі з ожирінням.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus