USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: На Алясці знайшли рештки загадкової рептилії, що жила понад 200 мільйонів років тому
Дослідники Університету Вандербільта (штат Тенесі, США) знайшли на півдні Аляски рештки невідомого досі виду рептилій, який жив на Землі понад 200 мільйонів років тому.

Як повідомляє Thromadske, науковці знайшли рептилію ще в 2011 році, однак лише в лютому цього року оприлюднили дослідження про неї в журналі Scientific Reports.

Вид, якому дали назву «Gunakadeit joseeae», належить до ряду так званих талатозаврів («океанічних ящірок») – вимерлих доісторичних морських рептилій. Вони жили на Землі під час тріасового періоду мезозойської ери (255-199 мільйонів років тому).

Відомо, що деякі талатозаври сягали до 4 метрів у довжину, однак досі дослідники майже не знаходили їхніх решток. Через це вид лишається порівняно невивченим.

«Талатозаври були одними з перших істот, що мешкали на суші, які змогли пристосуватися до життя в океані. Вони жили десятки мільйонів років, але у викопному виді їх знаходять дуже рідко, тож цей новий зразок допоможе пролити світло на історію їхньої еволюції та поступове вимирання», – прокоментував дослідник Університету Вандербільта Ніл Келі.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus