USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Світ вражає: У Чорному морі знайшли найстаріший давньогрецький корабель віком 2400 років
Стало відомо, що нещодавно британські археологи виявили на дні Чорного моря найдавніше неушкоджене судно у світі. Варто відзначити, що 23-метровий корабель пролежав на морському дні майже дві з половиною тисячі років, повідомляє ZNAJ.UA.

Так, корабрь був знайдений на глибині близько двох кілометрів. Примітно, що рулі, щогли і лави для веслярів зберегли свій початковий вигляд завдяки низькій концентрації кисню на цій глибині.



"Це змінить наші уявлення прo кораблебудування і мореплавство в стародавньому світі", — впевнений професор Джон Адамс, провідний дослідник команди.

За даними MAP (Black Sea Maritime Archeology Project), 23-метрове судно належить до класичної епохи. Схожий корабель можна побачити на давньогрецькій вазі Siren Vase, яка датується тим же періодом і зберігається в Британському музеї. На зображенні Одіссей, який прикував себе до щогли, щоб врятуватися від пісень сирен.





Вчені розповіли, що піднімати судно на поверхню не планують. Однак маленький фрагмет вони все ж витягнули для проведення радіовуглецевого аналізу. Крім того, дослідження показало, що припущення вчених щодо віку знахідки вірне – судно перебувало на дні моря понад 2400 років.

Раніше повідомлялося, що команда водолазів під назвою Ocean X Team занурилася на дно північної частини Балтійського моря для його вивчення. Несподівано для самих себе на глибині 87 метрів вони виявили таємничу височина круглої форми. Її ширина досягає 70 метрів. Про свою знахідку дослідники розповіли досить давно – ще в 2011 році.
Цей незвичайний об'єкт зацікавив абсолютно всіх – науковців, археологів, водолазів і уфологів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus