USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Світ вражає: На дорогах Каліфорнії з'явився робот-поліцейський: унікальне відео
У Каліфорнії автомобілістам, які порушили правила дорожнього руху, замість звичного патрульного штраф виписує робот.

Під поліцейським шоломом у робота замість обличчя – монітор, трохи нижче розміщені камера і сканер посвідчення водія, інформує 24Канал.

Завдяки цій системі реальні патрульні мають змогу встановити особу того, хто за кермом, а також спілкуватися з ним на відстані, не виходячи зі службового автомобіля.



За потреби, «робопатруль» навіть роздрукує квитанцію на сплату штрафу. Для того, аби порушник не надумав утікати, він підкладає шипи під колеса його авто.



Наразі робот має не ефектний вигляд, адже це лише прототип. «Ріже» очі й незграбне кріплення, яке фіксується збоку патрульного автомобіля, яке допомагає висунутись роботу-поліцейському до водія-порушника.



Співробітник науково-дослідного інституту SRI International та розробник робота Рубен Бруер пояснив, що створив його через часті напади неадекватних водіїв на патрульних.

За його словами, згідно зі статистикою, у США щороку фіксують понад чотири тисячі таких випадків. Розробник вірить, що його робот допоможе уникнути прямого контакту між патрульним і водієм-порушником, а також вбереже людські життя.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus