USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: На eBay продають скам’янілість дитинчати тиранозавра рекса за $3 млн
Користувачі eBay помітили, що на продаж виставлено унікальний товар: скам’янілість дитинчати тиранозавра рекса, який помер близько 68 мільйонів років тому, – всього за 2,95 млн доларів.

Про це пише Naked-science.

Скам’янілості, виявлені в 2013 році Аланом Детріхом, з 2017 року були виставлені в якості експоната в Музеї природної історії Канзаського університету. Однак з якихось причин Детрит вирішив продати їх.

В оголошенні, доступному на eBay, скам’янілість описується так, наче хтось намагається збути старий розбитий автомобіль:

«Ймовірно, це єдине дитинча тиранозавра рекса в світі! У нього 15-футове тіло і 21-дюймовий череп з пилкоподібними зубами! Цей рекс був дуже небезпечним хижаком. Це рідкісна можливість дійсно побачити дитинча рекса… Гістологія показує, що цій особі було близько чотирьох років на момент смерті. Реконструкція черепа була проведена куратором палеонтології хребетних», – йдеться у повідомленні.

Багато кісток ще належить дослідити. У цього дитинчати всього 12 зубів в нижній щелепі. Багато палеонтологів вважають, що це, ймовірно, єдиний молодий тиранозавр рекс у світі.

Наукове товариство палеонтології хребетних опублікувало заяву, висловлюючи своє розчарування, що скам’янілості можуть бути продані раніше, ніж їх вдасться належним чином вивчити.

«Продавати слід тільки зліпки та копії скам’янілостей хребетних, а не самі скам’янілості. Важливі для науки скам’янілості на кшталт молодого тиранозавра – це ключі до нашого спільної природної спадщини, вони заслуговують на те, щоб суспільство їх зберігало, – йдеться в заяві. – Те, що скам’янілості на зразок цього – свідоцтва про далеке минуле Землі, – робить їх більш цінними, ніж предмети мистецтва або інші об’єкти, виставлені на продаж, цінність яких обумовлена ​​творчістю і артистичністю людини. Так як скам’янілості хребетних – рідкість, – більшість з них надають нам унікальні знання про історію життя».
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus