USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Світ вражає: Печери зірок: дайвер-фотограф показав як світяться новозеландські підземелля
Заради унікальних знімків Шон Джеферс спускався в тунелі, плив і простоював годинами в холодній воді.

Шон Джеферс, австралієць британського походження, вперше спустився в сяючий підземний світ Нової Зеландії в минулому році. Тоді він зміг досліджувати тільки одну, відому на весь світ печеру Вайтомо, оскільки інші виявилися недоступними, передає Вокруг Света.

В цьому році в пошуках рідкісних і унікальних знімків Шон досліджував усі печери Нортленді і Вайкато: від крихітних і неприступних - до величезних володінь Національного заповідника, в яких можу поміститися величезний круїзний корабель.

«Коли ти один, в повній темряві, в сусідстві з крихітними створіннями, які світяться, тебе переповнює гостре відчуття нереальності того, що відбувається, магія моменту. Здається, ти повис у космосі серед зірок», - каже Шон Джеферс.

Знімати світлячків - нелегка робота. Деякі кадри вимагали від фотографа стояти по пояс у холодній воді, перепливати підземні річки, дертися на круті схили або спускатися в гроти на мотузці.

Сяючі карстові печери Нової Зеландії - одне з чудес світу. Вік унікальних природних гротів - понад два мільйони років. Фанстастичну атмосферу створюють мешканці печер Arachnocampa Luminosa, грибні комарики-світлячки. Світяться вони від голоду, сплітаючи довгі мережі і приваблюючи комах, якими й харчуються. Світлячки дуже полохливі: якщо голосно заговорити, вони згаснуть.

Нортлендскі печери

Печера Вайпу, Нортленді

Печера Вайтомо, державний заповідник

Національний заповідник Вайтомо

Зачарована печера, комплекс Вайтомо

Зачарована печера, комплекс Вайтомо

Зачарована печера, комплекс Вайтомо

Печера Світлячка, комплекс Вайтомо

Національний заповідник Вайтомо

Печера Світлячка, комплекс Вайтомо

Шон Джеферс
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus