USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90
Світ вражає: Планета врятована: вчені створили пластик, який розчиняється у сміттєвому баку
Проблема екології стає все більш актуальною.

Пластик забруднює Землю з неймовірною швидкістю – навіть у найглибшій на планеті Маріанській западині виявили пластикове сміття.

За підрахунками вчених, до кінця 2050 року в океані пластика буде більше, ніж риби, повідомляє ZNAJ.UA.

Вчені з Каунаського технологічного університету довго працювали і в підсумку створили біопластик, який розкладається в сміттєвому відрі за 2-3 роки.

Варто зазначити, що процес пластикового розпаду займає від сотні до тисячі років. За той час, поки відбувається розкладання, мікропластичні частинки потрапляють в їжу людини через ґрунтові води.

Останні дослідження показали, що в організмах людей є пластик. Зрозуміло, через 20-30 років ці показники стали б набагато вищими.

Згідно з наявними даними, біопластик при температурі 580 градусів розкладається вже через півроку, але в компостному кошику це займе більше часу. Даний процес прискорюють мікроорганізми, які існують в будь-якій компостній ямі.

Матеріал виготовлений з целюлози, тому при нагріванні він не тільки плавиться, але також і згоряє. При термічній обробці целюлоза не стає токсичною і не впливає негативно на навколишнє середовище.



Щоправда, якість вимагає вкладення великих коштів. Це складний і трудомісткий процес, а біорозкладаний пакет коштує дорожче за звичайний пластиковий.

Але тут вибору бути не може, оскільки екологія і здоров’я людей знаходяться під великою загрозою.

Мікрочастинки пластику потрапляють в організм через продукти харчування і воду. До того ж не варто забувати про навколишнє середовище: якщо людина погубить флору і фауну, планету можна вважати померлою.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus