USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Пластик вбиває до мільйона людей на рік - вчені
Відомий ведучий і натураліст Девід Аттенборо заявив, що зростаюча хвиля забруднення пластиком щороку вбиває до мільйона осіб, а також має руйнівні наслідки для навколишнього середовища.

Про це повідомляє інформаційне джерело Корреспондент.net.

Доповідь про вплив забруднення пластиком, одна з перших, де задокументовано вплив викинутого пластику на здоров'я найбідніших людей у світі, свідчить, що від 400 000 до мільйона людей щороку вмирають від хвороб і нещасних випадків, пов'язаних з погано керованими відходами в країнах, що розвиваються.

За словами Аттенборо, пластик завдає шкоди океанам, а ефект від забруднення ним - це «розбурхувана катастрофа, яку занадто довго не брали до уваги».



Згідно з даними, кожні 30 секунд у країнах, що розвиваються, гине одна людина через забруднення навколишнього середовища пластиком.

Перш за все страждають від шкідливого впливу пластику ті, хто живуть поблизу звалищ відходів. Наслідками такого сусідства є рак, діарея, малярія.



За словами Аттенборо, на цей час світ потребує скеровування з боку тих, хто відповідальний за поставку пластику в країни, де з ним не вміють адекватно обходитися.

Окрім того, автори дослідження закликають провідні компанії, серед яких Coca-Cola, Nestle, PepsiCо, у два рази скоротити кількість пластику, який поширюється в країнах, що розвиваються.

Раніше повідомлялося, що на дні Марсіанської западини знайшли обгортки від цукерок, виготовлені з пластику.
Коментарів: 2
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 15 Травня 2019 12:23
Завжди про це говорив. Як страшно, що більшість людей байдужі до цієї проблеми. Раки, алергії, сухоти, забруднення атмосфери і водойм пластиком та алергенами, тайфуни, урагани, торнадо... У т. ч. й Світового океану. Зникнення лісів. Ви хоча б усвідомлюєте значення цих висловів?? Мовчіть і далі та нічого не робіть...
Григорій Показати IP 15 Травня 2019 17:03
Не має Марсіанської впадини, почитайте географію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus