USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: У Фінляндії знайшли пляж, повний крижаних «яєць»
На острові Хайлуото, що у Ботнічній затоці між Фінляндією та Швецією на пляжі помітили дивні «крижані яйця».

Першим їх помітив фотограф Рісто Маттіола.

Про це повідомляє ТСН.

За словами експертів, крижані кульки виникли через рідкісне поєднання вітру та хвиль, які «заокруглили» шматки льоду.

«Ми з дружиною гуляли пляжем Мар’яніемі. Було сонячно, 1 градус морозу. День був досить вітряним. І там ми побачили цей феномен – «яйця» зі снігу та криги вздовж пляжу біля лінії води», – розповів фотограф.



Він зазначив, що крижані кулі заповнили близько 30 метрів пляжу. Найменші були розміром з яйце, а найбільші – як футбольні м’ячі.

«Це було дивовижно. Я ніколи не бачив нічого подібного», – зізнається Рісто.

«Загалом вони утворюються зі шматків більшої крижини, які стикаються один з одним через хвилі, і так набувають кулястої форми. Вони можуть «рости» через те, що морська вода намерзає на них, і це також заокруглює їх. У результаті отримуємо гладенькі крижані кулі, які потім виносить на берег», – розповідає експерт.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus