USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Плутону планують повернути статус планети Сонячної системи
Більше 10 років тому Плутон почали вважати планетоідом.

Американський астрофізик, дослідник NASA Алан Стерн та екс-президент Міжнародного астрономічного союзу Рон Екерс проведуть дискусію, щоб з’ясувати, чи є Плутон планетою Сонячної системи чи планетою-карликом, як визначили раніше, повідомляє The Verge.

Зміна статусу Плутона викликала багато суперечок і дискусії у середовищі науковців. Алан Стерн був одним із найактивніших критиків нового визначення Плутона. Крім цього, у липні 2015 року вчений очолював місію «Нові горизонти», коли вперше відправила космічний корабель на Плутон.900124

«Процес перевизначення планети був глибоко зманіпульований і широко критикувався навіть тими, хто погодив результат», – писав у своєму огляді у Washington Post Стерн.

Тепер Стерн і Екерс разом з іншими науковцями проведуть відповідні дебати, під час яких «статус» Плутона зможуть «відновити». Дебати проходитимуть в залі Powell Auditorium у «Космічному клубі» у Вашингтоні. Їх транслюватимуть в прямому ефірі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus