USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: Показали, як виглядатиме Земля, якщо розтануть всі льодовики. Відео
Фахівці NASA показали, що рівень Світового океану зростає швидше, ніж очікувалося, і що, судячи з усього, в найближчі десятиліття він підніметься як мінімум на 90 сантиметрів.

Якщо ж ця тенденція – з огляду на глобальне потепління – продовжиться, в майбутньому Земля може залишитися в принципі без постійних льодів (звичайно, це не станеться в найближчому майбутньому: потрібно, ймовірно, мінімум 5 000 років, щоб на Землі розтанув весь постійний лід), пише видання Всвіті.

Що ж трапиться, якщо розтане весь лід?

У невеликому ролику, підготовленому виданням Business Insider, демонструється карта континентів в такому майбутньому.

На перший погляд може здатися, що Земля не буде виглядати геть інакше (при тому що, звичайно, таке місто, як Венеція, накриє водою досить швидко), проте потім, при наближенні до Азії, стає очевидним масштаб катастрофи: такі величезні міста, як Калькутта і Шанхай (з сукупним населенням майже в 19 мільйонів чоловік) зображені зниклими під водою.
Коментарів: 4
Михайло Показати IP 10 Жовтня 2021 13:20
Чуш. Вода піде туда де пустоти. Нафти газу достатньо качнули.
Мішкє Показати IP 10 Жовтня 2021 14:55
Дурень, там і так вже вода.
Олександр Показати IP 10 Жовтня 2021 18:03
На "Google Earth" вже давненько помітив, що на Південному полюсі Антарктида виділена білим кольором, а на Північному ніяких об'єктів білого кольору і не видно, окрім Ґренландії, яка поблизу і ще декілька білих цяток. Арктика на думку Google Розтанула чи, як?
максим до Олександр Показати IP 3 Січня 2024 00:19
Я,Олександре,погоджуююсь.Мабуть,для Google--розтала.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus