USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98
Світ вражає: Полуничний Місяць. 17 червня українці зможуть спостерігати перший літній повний місяць
Ця подія часто називається повним полуничним місяцем, йдеться в статті американського видання Альманах старого фермера, інформує Новое Время.

Як зазначає видання, цей повний місяць отримав свою назву від племен алгонкінів, які вважали цей час сигналом до збирання дозрілих плодів.

В Європі ця подія відома також як Медовий Місяць і Повний Рожевий Місяць. При цьому в Європі сам момент повного місяця припаде на денний час.

У Південній півкулі це небесне явище може називатися Оук-Мун, тобто холодний місяць або довгий нічний місяць.

17 червня - це 14-й місячний день в місячному календарі. Відсоток освітленості Місяця становить 100%. Схід Місяця о 21:17, а захід в 3:58. при цьому, строго кажучи, увечері 17 червня Місяць буде вже спадним.



Астрономи відзначають, що спостерігати за повним Місяцем краще не в піковий час, а тоді, коли супутник Землі знаходиться досить низько над східною частиною горизонту.

Коли місяць знаходиться низько на горизонті, то це дозволяє охопити весь вид з об'єктами на передньому плані, супутник здається більшим.

Полуничний Місяць майже нічим не відрізняється від будь-якого іншого повного місяця. Він навіть не виглядає червоним, але це видовище нагадує нам про час, коли люди відзначали час за фазами Місяця.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus