USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Світ вражає: Психологи розповіли, які люди заводять котів, а які – собак
Багато любителів тварин обожнюють посперечатися про те, хто краще: кішка або собака.

Насправді кожній людині підходять вихованці, які схожі з ними за характером і захопленням, інформує Ukr.Media.

Наприклад, на думку психологів, об’єднує власників кішок і собак лише те, що всі вони хочуть бути прив’язаними до когось.

При цьому готові дарувати тепло і турботу своїм улюбленцям і зберігати відданість. На думку експертів, на цьому загальні риси закінчуються.

Цікаво: фахівці нещодавно дізналися, що «кошатники» і «собачники» багато в чому відрізняються один від одного.

На вибір улюбленця впливають такі фактори, як вік людини, місце її проживання та соціальний статус. Наприклад, батьки з маленькими дітьми охоче заводять собак, які стають відмінними товаришами для їхніх малюків.

Літні люди, у свою чергу, воліють тримати в будинку котиків, оскільки догляд за ними не вимагає значних фізичних зусиль, а також матеріальних вкладень.

Згідно з результатами міжнародної статистики, які були отримані в кінці 2019 року, більшість людей, які старші 60 років, і зовсім не люблять компанію тварин. До речі, люди, які проживають у приватному будинку, в сільській місцевості або просто мають присадибну ділянку, значно частіше роблять вибір на користь собак.

Психологи також виділили деякі риси характеру, властиві власникам собак і кішок.

Наприклад, власники кішок більш замкнуті, як правило, є інтровертами, зосереджені на власному внутрішньому світі і схильні до імпульсивних вчинків, а також до тривожних станів. При цьому кошатники – творчі люди, які віддають перевагу спокійному відпочинку в домашній обстановці: перегляд фільмів або читання.

Що стосується власників собак, то вони, швидше, навпаки, відрізняються товариським характером і є більш енергійними. Вони не люблять усамітнення, динамічні, доброзичливі, активні, прямолінійні. Погано ставляться до обману і обожнюють дітей. Що цікаво, власники собак також не схильні до проявів агресії і дуже рідко відповідають злом на зло.
Коментарів: 3
Ольга Показати IP 1 Вересня 2022 14:52
У мене є подруга яка обожнює і котиків і песиків. Вона всіх збирає ображених і викинутих на смітник тваринок. Люди знають про це і підкидають тварин їй під будинок. Що можете сказать про неї.
Інна до Ольга Показати IP 13 Грудня 2022 17:56
Схоже, автори статті не планують вивчати це питання..
Володимир Показати IP 4 Листопада 2023 11:15
Здається у ісландців є прислів "Остерігайтесь тих людей які не люблять котів" . Переконувався у вірності не одноразово.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus