USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93
Світ вражає: Портативний детектор виявлятиме інфекційні захворювання за 30 хв
Група вчених із декількох вузів США розробила нову платформу діагностики інфекційних захворювань. Пристрій розміром з банківську карту і звичайний смартфон дозволять провести аналіз на місці і отримати результати протягом 30 хвилин.

Це єдина на сьогодні портативна платформа, яка може виконувати множинний аналіз на віруси та інші нуклеїнові кислоти всього з однієї краплі крові або іншої рідини. Система складається зі звичайного смартфона без усіляких модифікацій і надрукованій на 3D-принтері мікрофлюідальній карті з оптичними і електричними елементами, яка взаємодіє з основною камерою телефону. Результати аналізу відправляються на зберігання в хмару.

Прилад здатний одночасно проводити за один протокол аналіз на наявність більше одного патогена, що знижує вартість, економить час і дозволяє діагностувати ряд збудників зі схожими симптомами. Під час випробувань апарат розпізнав наявність чотирьох респіраторних захворювань у коней і зміг виявити у краплі людської крові присутність вірусів Денге, Зіка та Чікунгунья.

Недорога портативна система дозволить вирішити проблему діагностики інфекційних захворювань в регіонах з обмеженими ресурсами або в ситуаціях, коли результати потрібні негайно. Інтеграція з мобільними технологіями дає можливість надавати персоналізовану лікарську допомогу і налагодити обмін інформацією між медичними службами і органами епідеміологічного контролю.

«Цей проект – справжній прорив, – вважає Девід Неш, один з учасників проекту. – Це майбутнє медицини – передова лінія професійних медиків. Ми не можемо зупинити віруси і бактерії, але можемо діагностувати їх швидше ». Після випробувань в лабораторії вчені збираються почати польові випробування в різних точках планети і в різних умовах, пише Phys.org, передає Hightech.fm.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus