USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Світ вражає: «Розумне місто»: нова розробка від Google вже на фотографіях
Місто майбутнього Куейсайд зведуть біля канадського міста Торонто. Це буде справжнє smart-city!

Вперше проект міста майбутнього в Канаді був анонсований ще в 2017 році. Куейсайд буде смарт-простором для комфортного життя, з сенсорними тротуарами, роботизованими системами сортування сміття, розумними будинками і всепроникним 5G-інтернетом, повідомляють CIKAVOSTI.

І ось через півтора року в мережу потрапили перші фотографії «проекту Куейсайд». Площа першої ділянки розумного міста складе всього близько 5 гектарів. На цій території побудують багатоповерхові будинки, магазини, офіси і одну школу. Якщо пілотну ділянку визнають успішною — Куейсайд розростеться в десятки разів.

Несподіване рішення: будинки в місті майбутнього будуть зроблені з дерева — все заради екології. Для енергопостачання Куейсайда будуть використовуватися тільки поновлювані джерела: сонячна радіація, вітрова та геотермальна енергія. А вздовж тротуарів не буде ніяких бордюрів, щоб полегшити життя власникам безпілотних авто та людей зі спеціальними потребами.

Перша черга Куейсайда стане будинком для 5 000 людей, і дасть робочі місця 3900 людям. Загальна вартість проекту поки невідома, але тільки на стадії початкового планування та тестування збираються витратити 50 мільйонів доларів.



Двори в Куейсайді


Штаб-квартира Google



Зимовий місто Майбутнього


Загальний план


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus