USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93
Світ вражає: Самці колібрі обманюють самок і співають хвостом
Крихітні птахи навчилися маскувати справжню швидкість польоту, щоб більше подобатися жінкам.

Самці колібрі вдаються до хитрощів, щоб домогтися уваги протилежної статі, передає Вокруг Света.

Оскільки самочок більше приваблюють партнери, літаючі швидше за інших, хитрі хлопці знайшли спосіб приховувати свою справжню швидкість. Подібну тактику залицяння птахів описали вчені з Каліфорнійського університету.

Колібрі Коста-Ріки «співають» хвостовими пір'ям і при цьому роблять «пірнання» у повітрі, які не дозволяють самці визначити на слух швидкість партнера. Вчені стверджують, що закохані колібрі використовують на практиці ефект Доплера, інстинктивно розраховуючи траєкторію, при якій не можна почути перепади звуку.

Команда використовувала акустичну камеру, щоб зафіксувати «занурення» колібрі і провела експерименти в аеродинамічній трубі, щоб проаналізувати руху птахів.

«Цікаво, що було неймовірно важко виміряти швидкість руху колібрі в залежності від виробленого звуку», - повідомили вчені. - «Якщо ми за допомогою приладів не змогли зробити цього, ймовірно, самка теж залишається в невіданні про стрімкість майбутнього партнера»
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus