USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Що буде з автомобілем Tesla, запущеним Маском у космос?
Вчені спрогнозували, якою буде подальша доля автомобіля Tesla, запущеного в космос 6 лютого 2018 ракетою-носієм Falcon Heavy.

Про це повідомляє СТС з посиланням на сайт Meduza.

Так, на думку вчених з Канади та Чехії, у «космічного» автомобіля тільки 6-відсотковий шанс повернутися на Землю протягом декількох мільйонів років. При цьому ймовірність зіткнутися з Венерою у Tesla трохи менше — 2,5%.

Дослідники створили і проаналізували 240 комп’ютерних симуляцій, щоб зрозуміти, як буде автомобіль переміщатися в космосі подальші 3,5 млн років.

Як розповів астрофізик Ханно Рейн з Університету Торонто, у вчених було два припущення: автомобіль залишиться поруч з планетами земної групи (Земля, Марс, Венера, Меркурій) або під впливом гравітації Юпітера відправиться у зовнішню область Сонячної системи.

За розрахунками Рейна, Tesla буде пролітати біля Землі приблизно кожні 30 років. Дослідники підкреслюють, що, якщо автомобіль вріжеться в Землю, то, швидше за все, він повністю згорить в атмосфері.

Хімік Вільям Керролл зазначає, що авто загрожуватимуть тверді об'єкти й радіація, передає Live Science.

"Органіку зруйнують різні види радіації, з якими вона зіткнеться... Органічним речовинам у такому довкіллі я б не дав і року".


У цьому випадку органіка - це пластмаси й навіть каркас машини з вуглецевого волокна. Крім того, малоймовірно й те, що електрокар розминеться із мікрометеоритами.

У свою чергу, інший хімік, Річард Сахлебен загалом підтримує думку Керролла, але переконаний: навіть через мільйон років автомобіль буде впізнаваним.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПЕРШИЙ АВТОМОБІЛЬ У КОСМОСІ: ВРАЖАЮЧІ ПОДРОБИЦІ ТА УНІКАЛЬНІ ФОТО

Нагадаємо, ракета Falcon Heavy стартувала з космодрому у Флориді о 22:45 6 лютого. Це був тестовий запуск з метою випробування першої ракети, здатної доставити людей на Марс. Частину ракети транспортував український літак Ан-124-100 "Руслан". Два прискорювачі одночасно й успішно приземлилися на наземні майданчики, тоді як центральний схибив та розбився в океані. Замість вантажу у космос полетів особистий автомобіль Ілона Маска. У вишневій Tesla Roadster знаходиться манекен у скафандрі виробництва SpaceX. Наразі ракета з автомобілем Маска вийшла за межі орбіти Марсу. Запуск коштував компанії SpaceX у 500 млн доларів. Falcon Heavy може вивести 63,8 тонн вантажу на низьку навколоземну орбіту. Це робить її найпотужнішою з нинішніх ракет.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus