USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Стало відомо, коли українці побачать пік весняного зорепаду
Щорічний весняний зорепад - це метеорний потік Ліріди, який жителі Землі спостерігають у квітні.

У 2019 році одне з найкрасивіших небесних явищ припадає на період із 14 по 30 квітня, а його пік відбудеться вже 22 і 23 квітня, інформує Прямий.

Ліріди будуть сипатися приблизно по 20 штук щогодини, «вилітаючи» із сузір'я Ліри.

Щоб їх побачити, краще лягти ногами на північ, захід або на південь. Метеори почнуть падати зверху з точки, яка розташована у 60 градусах над горизонтом.



Всього у 2019 році буде близько 50 зорепадів, але не всі такі яскраві, як нинішній потік Ліріди.

Більшість зорепадів (метеорних потоків) породжені кометами. Проносячись по своїх орбітах, вони висипають пил і дрібні крупинки.

Це сміття влітає в атмосферу Землі на величезних швидкостях і розкреслює небо яскравими струмками.

Щорічний весняний метеорний потік Ліріди характеризується досить швидкими метеорами, що входять у земну атмосферу зі швидкістю приблизно 49 км за секунду.

Джерелом потоку є велика кількість пилу і дрібних уламків, які залишає комета C/1861 G1 Тетчер під час проходження біля Сонця.

Комета C/1861 G1 Тетчер, що у 1861 році пролетіла повз Землю, підживила потік. У 2276 році вона повернеться і, ймовірно, знову поповнить потік.

Ліріди - один із найстаріших метеорних потоків, які спостерігаються людством. Перша згадка про нього датована 687 роком до н.е. - коли китайці звернули увагу і записали, що «зірки падали, як дощ».

В ту епоху весняний зорепад був набагато інтенсивнішим.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus