USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Світ вражає: Створено окуляри для визначення рівня цукру в крові за сльозами
Бразильські і американські дослідники розробили окуляри з біосенсорами, здатними вимірювати рівень глюкози у крові через сльози власника.

Цей прилад повинен бути корисний для людей, які страждають на діабет, інформує ITsider.

Діабетикам необхідно часто проводити моніторинг рівня цукру в крові. А пацієнтів з цим діагнозом налічується 380 млн по всьому світу.

Тому прилад потенційно може отримати велику популярність. Зараз багато діабетики використовують портативні глюкометри. Вони можуть виміряти рівень цукру, але їм необхідні зразки крові з пальця для аналізу. Це не найприємніша процедура, тому вчені вирішили придумати більш безпечний і безболісний метод.

Біосенсори в нових окулярах можуть визначати фермент, званий глюкозооксідазою, у сльозах. Датчики встановлені в оправу. Результати вимірювання в режимі реального часу відправляються на комп’ютер або смартфон.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus