USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95
Світ вражає: Створено унікальний 3D гель для переміщення предметів під водою
У США вчені з Ратгерського університету розробили гель з допомогою 3D-принтера для подальшого застосування в медицині, повідомляє UaGolos .

Досліджували тривимірний гель (гідрогель), який при активації електроенергією та світлом змінює форму і переміщується. Цей гель схожий на м'які тканини людського організму (серце, нирки, печінка). Гель містить багато води, і через це володіє величезним потенціалом в біомедичній технології.

В процесі 3D-друку, світло проектується на розчин і перетворює його в гель.

Автор роботи Ховон Лі (Howon Lee) розповів про власні прогнози: «Дослідження демонструє, як наш метод 3D-друку розширює дизайн, розмір і універсальність цього гелю. Гель має величезний потенціал в біомедичній інженерії, оскільки нагадує тканини людського тіла, які теж дуже м'які і містять багато води. За допомогою нього можна імітувати і морських тварин, наприклад восьминога ».

Завдяки цьому можуть винайти штучні органи людини, такі як: м’язи, серце, шлунок. Так само гідрогель будуть використовувати як пристрій для виявлення різних захворювань.



Відомо, що надрукований на 3D-принтері гідрогель вже пройшовся біля води. Дослідники з Гарварду витворили рухомого робота-восьминога з гелю, у всіх елементи якого використовуються виключно м’які матеріали. Варто відзначити, що таке нововведення обов’язково знайде своє місце в сучасній медицині.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus