USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93
Світ вражає: Створили програму, що може видаляти людину з відео
Розробили додаток, що може видаляти людину з відео в режимі реального часу.

Оригінальним роликом поділився веб-інженер компанії Google Джейсон Майес. Додаток з’явився на найбільшому веб-сервісі для IT-проектів GitHub, повідомляє 24 Канал.

Алгоритм отримує зображення з камери і розпізнає та запам’ятовує фон. Коли в кадрі з’являється людська фігура, то штучний алгоритм замінює ті шматки зображення, які людина займає на відповідні фрагменти фону, який він запам’ятав раніше.

Як це працює

Для розробки коду використали систему машинного навчання TensorFlow.js. Як пояснив Майес, це лише експеримент. Тож система працює недосконало і можуть траплятися прогалини.

Наприклад, на одному з відео, де застосовується нова програма, залишаються видні інші предмети, що так і не зникли.

Як випробувати

Протестувати роботу алгоритму на власній камері можна онлайн на сайті Glitch.com або Codepen.io.

Щоправда, треба перевірити, що у браузері була включена підтримка мови програмування JavaScript. Вихідний код програми доступний для завантаження.

Програма може видаляти людину з відео
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus