USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: Створили «розумну» штучну шкіру
Вчені з Північно-східного університету в Китаї створили штучну світлочутливу шкіру.

Вона здатна працювати за рахунок енергії коливань - при ходьбі або при морганні очима, а також безпосередньо підключатися до головного мозку.

Пристрій зробили з полімерного композитного матеріалу. За рахунок свого складу шкіра може проводити електричний струм, який змінюється при опроміненні та одночасно виконує роль джерела енергії та фоточутливого детектора. Про це пишуть в журналі Advanced Functional Materials, передає Gazeta.ua.

З мозком «шкіра» з'єднується за допомогою спеціального електрода. Цей пристрій допомагатиме розрізняти зображення людям з пошкодженою сітківкою ока. Щоб «шкіра» почала працювати, вистачить невеликого механічного руху на зразок кліпання.

Працездатність пристрою перевірили на мишах. Для використання людьми штучної шкіри необхідні доопрацювання. Вони допоможуть знизити вартість пристрою та спростити його роботу.

Американські науковці виявили, що клітини мозку однаково відновлюються як у літніх людей, так і у молодих. До середини минуло століття вважали, що нові нейрони у дорослих ссавців не народжуються.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus