USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88
Світ вражає: Тільки один раз у житті: вчений розповів про фатальну долю космонавтів, які полетять на Марс
Щоб зберегти здоров’я космонавтів, вчені ввели допустимі дози одержуваної радіації.

Космонавт зможе побувати на Марсі тільки один раз у своєму житті.

Посилати його назад на Червону планету вже не можна буде через отримання страшної дози радіації.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, таку заяву в інтерв’ю ТАСС зробив завідувач відділом радіаційної безпеки пілотованих космічних польотів Інституту медико-біологічних проблем РАН В’ячеслав Шуршаков.

Експерт пояснює, що тільки за одну добу учасники космічних місій отримують дозу радіації, яка в 200 разів перевищує дозу на Землі. Щоб зберегти здоров’я космонавтів, вчені ввели допустимі дози одержуваної радіації.

Максимальну дозу радіації людина в космосі отримає за чотири-п’ять років. Зараз за один рік роботи на МКС космонавт набирає 220 мілізіверт. А в космосі на людину впливатимуть галактичне і сонячно-протонне випромінювання.



При польоті на Марс людина отримає граничну дозу опромінення - 1000 мілізіверт. Зазначимо, радіація скорочує середню тривалість життя людини. Космонавт, який отримав дозу опромінення в 1000 мілізіверт, проживе вже в середньому на три роки менше.

Крім того, він страждатиме від проблем зі здоров’ям: у нього погіршає пам’ять, когнітивні здібності, координація, можливі проблеми з центральною нервовою системою.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus