USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Світ вражає: Тюленів навчили співати мелодію з культових «Зоряних війн»: як це звучить
Дослідники з Сент-Ендрюського університету в Шотландії виявили, що сірі тюлені здатні наслідувати людську мову та пісні, зокрема мелодію з фільму «Зоряні війни».

Результати їхнього дослідження опубліковані в журналі Current Biology, повідомляє ТСН.

Так, за трьома молодими сірими тюленями спостерігали від народження, аби відслідкувати, які звуки вони можуть видавати природньо.

Потім їх навчалися копіювати нові для них звуки. Одна з тюленів, Зола, виявилася особливо майстерною в копіюванні мелодій.

Вона змогла відтворити цілих 10 нот, серед яких тема фантастичної епопеї «Зоряні війни» та колискова «Twinkle, Twinkle, Little Star».

Дослідники Аманда Стенсбері і Вінсент Дженік з Шотландського університету вважають, що сірих тюленів можна використовувати для вивчення порушень мовлення.

«Я був вражений тим, наскільки добре тюлені повторюють звуки, які ми їм вмикаємо», – йдеться в пресрелізі Стенсбері, провідної дослідниці проєкту.

«Копія не була ідеальною, але, з огляду на, що це не типові звуки тюленів, це дуже вражає», – сказала вона.



За словами Дженіка, дослідження поглиблює наше розуміння розвитку вокального навчання, що є ключовим для розвитку мови.

Дослідник наголосив, що існує лише кілька видів ссавців, що можуть повторити людські звуки. Це, наприклад, кити, дельфіни і слони, втім, використовують вони для цього інші механізми.

А наші близькі родичі, шимпанзе і горили, взагалі мають напрочуд обмежені вокальні навички.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus