USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: У Каліфорнії на берег вимило дев'ять мертвих китів. Екологи встановлюють причини
Майже половина китів загинула через голод. Таку кількість смертей серед китів назвали аномалією.

У Каліфорнії майже за два місяці дев'ять морських ссавців були знайдені мертвими в районі затоки Сан-Франциско.

Ця низка смертельних випадків, які, за словами експертів, були викликані в основному ударами човнів або недоїданням - явище незвичайне.

Про це повідомляє інформаційне джерело Корреспондент.net.

«Це дуже незвично. Середній вік - це коли у нас від одного до трьох мертвих сірих китів за сезон. Це вже втричі більше, причому всього за два місяці», - зазначив Падрайг Дюїньян, головний дослідник-патологоанатом Центру морських ссавців.



Було встановлено, що чотири з дев'яти смертей китів, які були підраховані і вивчені Центром морських ссавців, були викликані недоїданням, тоді як три інші були викликані ударами китів об кораблі.

Передбачається, що в результаті зіткнення з кораблем загинув і четвертий кит, а причина смерті дев'ятої тварини, виявленої 30 квітня, так і не була встановлена.

За словами Дуїньяна, біологи спостерігають тривожну тенденцію виснаження сірих китів вгору і вниз по узбережжю в цьому році.



Відомо, що в штаті Вашингтон з квітня на державні пляжі вимило 13 мертвих сірих китів. Передбачається, що голод також зіграв роль в цих смертях.

«Гіпотеза полягає в тому, що минулого літа ці кити були на Алясці, і їм або доводилося подорожувати, або не вистачало здобичі, щоб набрати достатньо жиру для міграції», - зазначив фахівець.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus