USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00
Світ вражає: У короні Сонця з'явилися великі діри
У сонячній короні виникли три корональних діри - області, де температура і щільність плазми може бути знижена в кілька десятків разів. Явище може привести до слабких змін у магнітному полі Землі. Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на The Science Alert.

Корональні діри найчастіше виникають у період мінімальної сонячної активності. Вони пов'язані з розмиканням пучків магнітних ліній, які зазвичай є замкнутими. В результаті плазма більше не утримується в короні і стає частиною сонячного вітру - потоку іонізованих частинок. Якщо вітер спрямований у бік Землі, то можуть виникнути геомагнітні бурі.

Національне управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA) оцінило силу можливої ​​геомагнітної бурі в один бал за індексом G - п'ятибальною шкалою, яка оцінює вплив змін у магнітному полі Землі на людей, тварин і прилади.

Один бал означає, що будуть спостерігатися лише невеликі коливання напруги в енергомережі і ледве помітні перешкоди в супутникових системах зв'язку.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus