USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: У Китаї клонували поліцейського собаку, якого називають Шерлоком Холмсом
Тримісячне цуценя на ім'я Куньсюнь офіційно розпочало підготовку до служби. Це перший клонований поліцейський собака в світі.

Чотирилапий має ідентичну ДНК із 7-річною вівчаркою, яку називають Шерлоком Холмсом серед собак.

Науковці кажуть - копія талановитого нюхача почне працювати вже в 10-місячному віці. Про це пише TheБабель.



Дослідження проводилось в межах програми, націленої на те, щоб за допомогою генної інженерії скоротити час і витрати на тренування для поліцейських собак. Першим клонованим псом став Кунсюнь.

Пекінська біотехнологічна компанія Sinogene виростила цуценя спільно з Юннанським аграрним університетом і за підтримки Міністерства громадської безпеки Китаю. У компанії сподіваються, що скоро зможуть запустити «масштабне виробництво» собак для поліції, кожна з яких буде точною копією найталановитішого пса країни.



Цуценяті Кунсюню зараз три місяці. Песик проходить інтенсивний курс підготовки з виявлення наркотиків, контролю натовпу і пошуку доказів. Очікують, що він зможе повноцінно служити в поліції, коли йому виповниться 10 місяців. Зазвичай на тренування собак витрачають п’ять років і 500 тисяч юанів.

Щоправда, заступник генерального директора пекінської біотехнологічної компанії Sinogene Цзяо Чжінпінь зазначає, що наразі головною перешкодою залишається вартість клонування. Проте про які кошти йдеться, невідомо.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus