USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98
Світ вражає: У Китаї знайшли найдавніше свідчення куріння марихуани в історії людства
Люди курили марихуану 2500 років тому під час поховання своїх померлих.

До таких висновків прийшли археологи після нових знахідок у західному Китаї, повідомляє ТСН.

Вчені виявили кам'яні жаровні зі слідами каннабінолу у восьми могилах на кладовищі Джирзанкаль в горах Паміру.



Каннабінол утворюється після взаємодії тетрагідроканабінолу із повітрям, а ця речовина, у свою чергу, є найбільш потужною психоактивною речовиною у марихуані.

Автори опублікували свої висновки в журналі Scientific Advances. Вони припускають, що люди у цьому регіоні Китаю, ймовірно, курили марихуану під час церемоній поховання, можливо, як спосіб спілкування з мертвими.

«Це найбільш ранні свідчення того, що люди були під кайфом від марихуани», – розповів Марк Мерлін, ботанік з Університету Гаваї.

Попередні свідчення стародавнього куріння каннабісу базуються в основному на історичних анекдотах, а не на археологічних даних.

Грецький історик Геродот писав про ритуальне і рекреаційне використання марихуани серед скіфів приблизно в той самий час, коли ці жаровні були поховані в далекому Китаї.

Вчені також знайшли насіння конопель в іншій 2500-річній китайській могилі в 2006 році, але не було доказів їхнього куріння.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus