USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Світ вражає: У Мексиці знайшли втрачений тисячолітній Манхеттен
Стародавній мегаполіс, похований під потоками лави, був виявлений за допомогою оптичного радара.

Відкриття було зроблене вченими з університету Колорадо в центрі мексиканського штату Мічоакан за допомогою новітніх лазерних технологій, передає Вокруг Света.

Величезне стародавнє місто з 40 тисяч будівель і площею 26 кв. км було поховане під шаром лави. Воно належало цивілізації пурепеча - супернику стародавніх ацтеків та основному народу Мексики до 16 століття, періоду конкісти. Знайдене місто Ангамуко виявилося вдвічі більше, ніж відома вченим столиця пурепеча - Цінцунцан.

«Дивно, що таке величезне місто весь цей час знаходилося в центрі Мексики, але ніхто про це не знав», - прокоментував знахідку професор Кріс Фішер.

На відкриття, зроблене за два дні за допомогою оптичного радара, традиційними методами довелося б витратити близько 20 років. Лазерний радар (LiDAR) використовує дані активних оптичних систем і GPS, створюючи 3D-карту регіону. Технологію винайшли в 1970-х роках для космічних досліджень, зокрема, сканування поверхні Місяця.

Старовинний Ангамуко був розділений на вісім зон, з пірамідами, парками і площами в кожній з них.

«Ми нарахували тут більше 40 000 фундаментів будівель, що можна порівняти з кількістю будинків на острові Манхеттен, - розповідає Кріс Фішер, - У період розквіту (1000 - 1350 рр) це місто населяло понад 100 тисяч осіб».
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus