USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: У Нікарагуа виявили урни з людськими останками, яким 1000 років
Під час будівельних робіт в столиці Нікарагуа було виявлено стародавнє поховання.

Під час прокладки кабелю до нового бейсбольному стадіону в Нікарагуа робочі виявили масові поховання у великих похоронних урнах доколумбової епохи, передає Вокруг Света. Більша частина останків розрізнена, але один із скелетів зберігся майже повністю: череп з декількома зубами, ребра, кістки рук і ніг (але без кистей і ступнів).

У Департаменті археології Інституту культури повідомили, що в період з 800 по 1350 рік було створено понад 30 керамічних посудин для поховання. Урни знаходилися на глибині менше метра і більшість із них збереглися в хорошому стані: з цілими кришками, гравіюванням ігуан і людських облич. На деяких навіть залишилися сліди оригінальної поліхромної фарби.

Останки були передані в Національний палац культури для подальшого аналізу. Вчені впевнені, що 1000-літнє поховання допоможе їм більше дізнатися про культуру корінних народів Америки до європейської колонізації.

Артефакти приблизно того ж періоду були знайдені в містах на півдні і сході від Манагуа. Археологи вважають, що озеро Манагуа, розташоване недалеко від однойменної столиці Нікарагуа, могло бути центром місцевих племен, які займалися полюванням і рибальством.

У XVI столітті іспанські колонізатори зустріли в околицях нинішнього Нікарагуа три різних племені зі своїми звичаями і мовами, про їхню культуру відомо небагато. Одне з них - Чоротега - було потужною напівдемократичною громадою, яка обирала вождів і говорила на мові манзі або монімбо. Дослідники вважають, що плем'я мігрувало на південь від мексиканського штату Чьяпас.

Директор інституту культури Нікарагуа Івонна Міранда Тапіа (Ivonne Miranda Tapia) називає стародавнє поховання знахідкою національного значення. Це перший похоронний комплекс з такою щільністю поховань, знайдений в країні.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus