USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98
Світ вражає: У Нью-Йорку створили безстатевий голос. Як він звучить
Креативне агентство Virtue у Нью-Йорку створило гендерно-нейтрального голосового помічника, повідомляє інформаційне джерело ЕСПРЕСО.

Він може стати альтернативою для голосів від Apple та Amazon. Запис з'явився в YouTube.

Щоб створити безстатевий голос, розробники записали п'ятьох учасників, які не ідентифікують себе винятково як жінку або чоловіка.

Далі експерти попросили 4,6 тис. європейців оцінити новостворений голос. Дослідники змінювали тембр і тон голосу, й тоді виявили, так потрібний голос сприймається як безстатевий у діапазоні від 145 до 175 герц. Його прозвали «Q».

«Він відповідає всім вимогам до віртуальних помічників: він звучить тепло і авторитетно, завдяки чому його можна використовувати в різних сферах», - кажуть розробники.

Зараз «Q» не може розпізнавати та виконувати завдання, однак автори вже шукають для співпраці компанії, які створюють нейронні мережі.



Визначити, кому належить голос, справді важко.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus