USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: У Панамському каналі знайшли істот, невідомих науці: відео
У водах Панамської затоки були виявлені личинки невідомого науці виду фороніди.

Група вчених виявила мікроскопічних личинок невідомого виду, які можуть бути абсолютно новими для науки.

Про це інформує ТСН.

Фороніди є одними з найбільш малочисельних і найменш вивчених типів морських черв'яків.

Вони містять близько 20 сучасних видів, які зустрічаються у всіх морях і океанах. Особливість фороніди полягає в тому, що їхні личинки настільки сильно відрізняються від дорослих особин, що фахівцям важко відразу встановити видову приналежність.

Перші личинки форонід були описані 1846 року, до того, як фахівці виявили дорослих черв'яків. Вони виглядають настільки різними, що доволі довго зараховувалися до різних родів.

«Глобальне різноманіття дрібних, рідкісних морських тварин, таких як форонії, сильно недооцінюється. Ми не знаємо, які тварини перебувають там, і ми знаємо ще менше про те, яка їхня роль може бути в океанах світу», - стверджує морський біолог Рейчел Коллін зі Смітсонівського Інституту тропічних досліджень.



Команда дослідників із зазначеного інституту зібрала 23 личинки форонід з Панамської затоки на тихоокеанському узбережжі і 29 личинок на карибському узбережжі.

ДНК личинок впорядкували і порівняли з інформацією про дорослих форонід з бази даних ДНК GenBank.



Послідовність ДНК для восьми личинок виявити не вдалося, і це означає, що вони можуть належати абсолютно новим невідомим видам.

Дослідники відзначають, що через маловивчений спосіб життя форонід дорослих черв'яків виявляють вкрай рідко, але присутність дорослих форм в планктоні підтверджує, що вони існують і успішно розмножуються.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus