USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: У Швейцарії видобуватимуть золото з каналізації
Окрім золота в стічних водах країни можна виявити срібло і навіть рідкоземельні метали.

Згідно з оцінками швейцарського Інституту водних наук Eawag, щорічно в каналізаційну систему країни потрапляє більше 40 кг золота. Його вартість оцінюється в 2 млн доларів США в поточних цінах. На думку вчених, дорогоцінний метал надходить у стоки з відходами від виробництва годинників та золотодобувної промисловості, інформує Вокруг Света.

У дослідженні, проведеному на замовлення Швейцарського федерального відомства з охорони навколишнього середовища, були обстежені 64 очисних споруди по всій країні. У ряді регіонів рівень золота в стоках настільки високий, що вчені вважають економічно вигідним його відновлення і повернення в оборот.

Крім золота, в швейцарських стічних водах також виявили срібло, яке змивається в каналізацію в кількості близько 3 тисяч кг в рік, а також рідкоземельні метали, використовувані при виробництві електроніки.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus