USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: У США вчені виявили дерево, якому понад 2,5 тисячі років
В американському штаті Північна Кароліна дослідники виявили лисий кипарис, якому 2624 років.

Відтак, це дерево є п'ятим за віком відомим у світі не клональнимдеревом, пише Громадське.

Кипарис знайшли у болотяній місцевості, на річці Чорна ріка у Північній Кароліні.

Крім того, було виявлено, що вік іншого найближчого дерева — щонайменше 2088 років.

Виявленому кипарису дали ім'я BLK227, вважається, що дерево з'явилось у 605 році до нашої ери — у часи, які передували утворенню Римської імперії.

Щоб з'ясувати вік дерева, вчені використали метод, відомий як інкрементний приріст. Цей спосіб не завдає значної шкоди деревам, він передбачає, що дослідники можуть взяти зразок керна і дозволяє підрахувати кількість кілець.

Дослідники вважають, що у цій місцевості можливо знайти набагато старіші дерева, для цього треба провести відповідні дослідження.

«У Чорній ріці, безсумнівно, є безліч дерев, вік яких перевищує 2000 років», — сказав геолог Девід Став з Університету Арканзас.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus