USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: У США запустили в небо найбільший у світі феєрверк. Відео
У місті Стімбот-Спрінгс у штаті Колорадо в США запустили в небо найбільший у світі феєрверк вагою понад одну тонну.

Його внесли до Книги рекордів Гіннесса, повідомляє ТСН.

Феєрверк запустили в небо ввечері в суботу, 8 лютого, під час щорічного зимового карнавалу.

Феєрверк запускали з галявини місцевої Смарагдової гори. Сам заряд випустили в небо зі спеціальної труби, а розірвався він червоним кольором на висоті приблизно в півтора кілометра.

«Ми інвестували сотні годин у цей проєкт, і ми сподіваємось, що будемо задоволені цим успіхом протягом наступних місяців», – сказав керівник проєкту та фінансист Тім Борден.

Він також зазначив, що його команда планує виготовити ще більший феєрверк і встановити новий рекорд. Торік американці вже пробували побити рекорд, проте тоді феєрверк вибухнув занадто рано й рекорду не вийшло.

Попередній світовий рекорд щодо найбільшого в світі феєрверку був встановлений в Об’єднаних Арабських Еміратах 2018 року, він важив близько тонни.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus