USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86
Світ вражає: У США зробили знімок виверження рідкісних крижаних «вулканів» на озері
Метеоролог Національної служби погоди Ерні Остуні зробив кілька дивовижних фотографій крижаних вулканів, які вивергаються, на Овальному пляжі у штаті Мічиган.

Про це повідомляє ТСН.

Крижаний вулкан являє собою конусоподібну насип льоду, що утворилася над озером в результаті виверження води через крижаний шельф.

«Крижані вулкани виникають в місцях, де хвилі з деякою силою стикаються з льодом, що накопичився, на береговій лініі», – сказав метеоролог Корт Сфолтен.

За словами експерта, повинні бути дуже специфічні умови для формування крижаних вулканів.

«Хвилі були досить сильними, які підбивав та підкидав лід, що плавав. Протягом декількох годин або днів утворюється конус, який починає нагадувати вулкан», – пояснив він.

Нагадаємо, що вчені показали відео, як в Антарктиді відколовся айсберг завбільшки з Лас-Вегас.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus