USD 39.80 40.00
  • USD 39.80 40.00
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 9.98
Світ вражає: У центрі Галактики спалахнула чорна діра. Астрономи зняли це на відео
Близько чорної діри Стрілець А * в центрі Галактики було зафіксовано спалах з жахливими енергетичними показниками.

Можливо, це викликано розривом зірки S0-2, інформує Gazeta.ua.

Світіння було вдвічі яскравіше будь-якого, поміченого раніше, і ця подія не вписувалася в модель поведінки «спокійної» чорної діри.

Про це першим заявив у Twitter астроном Філ Плейт.

«S0-2 зближалася з Sgr A * в минулому році. Поки ніхто не знає, чому сталася така уповільнена реакція діри на зближення з цими об’єктами», – пише астроном Філ Плейт у Twitter.



Вчені вважають, що приблизно 2 млн років тому аналогічна подія, пов’язана з Sgr A *, була настільки потужною, що світіння сотні тисяч років було помітно на Землі.



Стрілець А * - потужне джерело випромінювання в центрі Чумацького Шляху. Його масу оцінюють приблизно в 4 млн сонячних. Передбачається, що це надмасивна чорна діра в 26 тис. світлових років від нас. Поряд з нею знаходяться десятки зірок, що обертаються навколо по аномальним через найсильнішу гравітації траєкторіях, і кілька великих хмар пилу / газу.
Here's a timelapse of images over 2.5 hr from May from @keckobservatory of the supermassive black hole Sgr A*. The black hole is always variable, but this was the brightest we've seen in the infrared so far. It was probably even brighter before we started observing that night! pic.twitter.com/MwXioZ7twV— Tuan Do (@quantumpenguin) August 11, 2019
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus