USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: У Туреччині знайшли пляшечку для годування дітей, якій 2000 років
На території античного міста Парион в провінції Чанаккале, де знайшли посудину, тривають археологічні розкопки.

В античному портовому місті Парион, що відноситься до елліністичної епохи і розташованому поблизу села Кемер в турецькій провінції Чанаккале, виявлено глиняний посуд віком 2000 років, який є давнім аналогом сучасних пляшечок для годування грудних дітей.

Про це агентству «Анадолу» повідомив учасник археологічної експедиції в античному місті Парион, викладач факультету археології Університету Ататюрка Хасан Касаоглу. За його словами, розкопки ведуться на території стародавнього міста, інформує Уніан.


Археолог повідомив, що глиняний посуд, знайдений в дитячій могилі, має одну ручку і шийку.

«Ця посудина використовувалися дві тисячі років тому в епоху римлян для годування грудних немовлят. Такі "пляшечки" ми знаходили в дитячих могилах і раніше», - сказав Касаоглу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus