USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: У Всесвіті знайшли «найстаріший» кисень віком у 13 млрд років
Астрономи під керівництвом Такуя Хашимото з Університету Саньо в Осаці виявили у віддаленій галактиці MACS1149-JD1 слабке світіння іонізованого кисню.

Відкриття було зроблено телескопом ALMA, пише Еспресо з посиланням на Nature.

Крім того, галактика MACS1149-JD1 стала найбільш віддаленою з точно встановленою відстанню до Землі. Вчені встановили, що сигнал кисню був запущений 13,3 млрд років тому, тобто всього через 500 млн років після Великого вибуху.

“Виявляється, ця галактика вже через 500 млн років після її зародження була наповнена зрілими зірками. Ми плануємо вивчати її як приклад раннього, ще невідомого періоду космічної історії”, – говорить автор статті Ніколя Лапорт.

Після Великого Вибуху у Всесвіті не було кисню – він з’явився тільки через синтез в надрах перших зірок, а після того, як відбувалися спалахи наднових – розсіювався в просторі. При цьому вчені вважають, що галактика MACS1149-JD1 доводить існування об’єктів в ті часи, які астрономи ще не можуть офіційно зафіксувати.

Нагадаємо, раніше Європейське космічне агентство опублікувало знімок, на якому представлена центральна площина Чумацького Шляху.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus