USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Світ вражає: У вулкані Ефіопії знайшли «марсіанські» мікроби
Мікроорганізми, виявлені в вулкані Ефіопії, відкрили нову сторінку в дискусіях про життя на Марсі.

Вчені виявили штам, здатний вижити при температурі +89 градусів Цельсія і екстремальній кислотності рН 0,25 – тобто в умовах, аналогічних тим, що були на Червоній планеті на зорі її існування.

Зразки були зібрані в околицях вулкана Даллол і западини Данакіль в Північній Ефіопії – одному з найспекотніших і негостинні місць на Землі.

Про це повідомляє інформаційне джерело Діалоги.

Ця область насичена різними солями, включаючи хлорид срібла, сульфід цинку і кам’яну сіль – ці речовини надають пейзажу жовтих, червоних, зелених та синіх відтінків.



Незвичайна геохімія району робить його дуже схожим на марсіанські землі, включаючи кратер Гусєва, де приземлився дослідний марсохід Spirit Mars NASA.

Команда вчених зібрала тонкі шари сольових відкладень і доставила їх в лабораторію в стерильних запечатаних флаконах.

Потім зразки проаналізували за допомогою електронної мікроскопії, хімічного аналізу та секвенування ДНК.

Дослідження показали, що крихітні сферичні структури всередині зразків солі були крихітними мікробами (Nanohaloarchaeles), які проживають компактними колоніями. Кожен мікроб був в 20 разів менше середньої бактерії.

Вулкан Даллол знаходиться на 125 метрів нижче рівня моря, а його гідротермальна активність підживлюється водою, що нагрівається магматичним резервуаром.

Вчені відзначають, що вивчення подібних місць розширює відомості про межі життя на Землі, а також дозволяє припустити, чи можуть живі організми існувати на інших планетах.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus