USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Українка стала чемпіонкою світу з запуску паперових літачків
Учасники чемпіонату змагалися в трьох дисциплінах: дальності польоту, часу в повітрі і креативному пілотажі - артистичних номерах із запуском паперових літачків.

Українка Катерина Агафонова перемогла в одній із трьох дисциплін на Чемпіонаті світу із запуску паперових літачків Red Bull Paper Wings 2019, який відбувся в австрійському Зальцбурзі.

Представниця України стала найкращою в аеробатиці, набравши 27 балів з 30 можливих, про це повідомляє Корреспондент.net.

Друге місце зайняв представник Польщі Томаш Чодіра, третє розділили Захарій Горовиць зі США і Таїчі Дегучі з Японії.



Агафонова стала першою в історії Red Bull Paper Wings жінкою, яка завоювала титул чемпіонки.



У змаганнях на дальність польоту призові місця розподілилися таким чином: Джейк Харді, США (перше місце, 56,61 м), Лазар Крстич, Сербія (друге місце, 52,28 м), Роберт Тершек, Словенія (третє місце, 46,36 м).

Найбільше часу в повітрі провів літачок представника Австралії Камерона Кларка (13.33 секунди), другим став Вінс Шолль з Великої Британія з результатом 12,25 секунди, третім - Марек Ленціус з Естонії (10,59 секунди).



Фінал Чемпіонату світу Red Bull Paper Wings проходив 16 - 18 травня в Зальцбурзі (Австрія). У змаганнях брали участь представники 58 країн. Від України брали участь Євген Лохтин з Києва (тривалість польоту), Катерина Агафонова з Києва (креативний пілотаж) та Андрій Демчук зі Львова (дальність польоту).



Red Bull Paper Wings - світовий чемпіонат з конструювання і запуску паперових літаків. Це одна з найбільш «студентських» активностей Red Bull.

В рамках змагань студенти повинні змусити аркуш паперу летіти в повітрі настільки далеко, довго або креативно, наскільки можливо.

Всі переможці національних змагань у трьох категоріях запрошуються на світовий фінал в Австрії, який проходить в знаменитому Ангарі-7.

Приз для переможців у трьох категоріях - подорож на гонки Red Bull Air Race Weekend Experience, що включає переліт, проживання, повний пропуск на перегляд тренувань і гонок протягом усього вікенду, доступ у клуб і хол та зустріч з одним із пілотів Red Bull Air Race.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus