USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Світ вражає: Уперше в історії вчені виростили людську яйцеклітину
Після десятиліть наполегливої ​​праці вчені навчилися доводити яйцеклітину до повного дозрівання поза яєчником.

Ми знаємо, що дівчатка народжуються з недорозвиненими яйцеклітинами в яєчниках, які повністю формуються тільки в момент статевого дозрівання. Вченим із Единбурзького університету вдалося вперше виростити людську яйцеклітину поза людським тілом, передає Вокруг Света.

Розроблена цією групою вчених технологія може згодом допомогти зберегти фертильність жінок, які пройшли лікування від раку, а також допомагає зрозуміти, як саме розвивається людська яйцеклітина, що до цього моменту залишалося загадкою. «Це великий прорив у розумінні того, як розвивається людська яйцеклітина», - заявила одна з авторів дослідження, професор Евеліна Телфер.

Однак, незважаючи на великий успіх, дослідники ще не відповіли на найголовніше питання: чи здатна дозріла в штучних умовах яйцеклітина до запліднення.

За існуючими в Британії законами, з метою експерименту можна запліднити вирощену в лабораторії яйцеклітину, щоб створити ембріон, але у групи вчених в Единбурзі не було ліцензії на проведення подібного експерименту. Наразі вони з'ясовують, подати університетській лабораторії запит на подібну ліцензію або укласти договір із центром репродукції, який уже її має.

«Потрібно провести хромосомний аналіз і порівняти молекулярні властивості цих вирощених яйцеклітин зі звичайними», - зазначив професор Азім Сурані, директор лабораторії ембріологічних досліджень в Інституті Гурдон при Кембриджському університеті.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus