USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Світ вражає: В Австралії виявили «загублений світ» зі 100 стародавніх вулканів
Так званий «юрський світ», що складається з приблизно 100 стародавніх вулканів, був виявлений в центральній частині Австралії.

Дослідження, опубліковане в Gondwana Research, деталізує знахідки стародавніх вулканів, які були активні між 180 і 160 мільйонами років тому під басейном Купер-Ероманга, повідомляє Zik.

Зараз це один з найбільших нафтогазових регіонів країни, колись тут знаходився район, заповнений гарячим попелом і лавою, оточений річками, які в кінцевому підсумку перетворилися в озера і болота.

«У той час як більша частина вулканічної активності Землі відбувається на кордонах тектонічних плит або під земними океанами, цей древній юрський світ розвивався глибоко в надрах австралійського континенту», – сказав співавтор дослідження Саймон Холфорд.

Стародавні вулкани, які добре збереглися, були виявлені під сотнями футів скелі з використанням передових методів підземних зображень, які схожі на комп’ютерну томографію.

Це відкриття надає «можливість виникнення інших, поки не ідентифікованих, вулканічних провінцій по всьому світу», наголошується в дослідженні.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus