USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Світ вражає: В Еквадорі знайшли кістки невідомого науці титанозавра
У високогірній області Анд фермер виявив дивні «камені», які насправді виявилися останками однієї з найбільших істот всіх часів – титанозавра.

Про це повідомляють Діалоги.

Знахідка стала першою на території Еквадору.

Спочатку знахідку передали геологам. Ті визначили, що бачать перед собою кістки стародавньої тварини, але не змогли її ідентифікувати і звернулися до палеонтологів з Аргентини.

Спільне дослідження показало, що останки належать раніше невідомому виду. Він отримав назву Yamanasaurus lojaensis. Останки, які спочатку прийняли за каміння, в дійсності були його хребцями.

За життя особина відрізнялася порівняно невеликими для свого виду розмірами – «всього» шість метрів в довжину. Як і інші титанозаври, Yamanasaurus lojaensis харчувався виключно рослинною їжею. Його тіло покривали дрібні кістяні нарости, які утворювали захисну «броню» від хижаків.

Вік істоти оцінили в 65-100 мільйонів років. За даними вчених, в той час по Південній Америці бродили титанозаври довжиною понад 35 метрів. Представники цього виду жили на великих територіях – так, їх останки виявляють від Росії до Єгипту.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus