USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: В Норвегії пінгвін став генералом Королівської гвардії
Королівський пінгвін із зоопарку Едінбурга став бригадним генералом Королівської гвардії Норвегії. Звання пінгвіну було присвоєно в ході урочистої церемонії, яка пройшла в Едінбурзі, повідомляє BBC.

Пінгвіна звуть Нільс Улаф. Він провів огляд, в ході якого учасники Королівського едінбурзького параду віддали йому честь, а керуючий парадом Девід Елфей привітав його з підвищенням.

Це вже третій пінгвін з таким іменем із зоопарку Едінбурга, який служить в Королівській гвардії Норвегії та отримує там звання. До підвищення Нільс Улаф був почесним полковником гвардії та її талісманом. Крім цього, в 2008 році його посвятили в лицарі.

За словами гвардійців, пінгвін впізнає військовослужбовців і завжди радий їх бачити. Тим не менше, журналісти зазначали, що під час огляду сер Нільс Улаф строго інспектує гвардійців в строю, як належить офіцеру.

Норвегія подарувала першого королівського пінгвіна зоопарку Едінбурга в 1913 році. З 1972 року королівські пінгвіни із зоопарку Едінбурга стають символами Королівськкої гвардії Норвегії і отримують військові звання кожного разу, коли гвардія приїжджає в зоопарк з візитом.

Пінгвіна, якого обрали символом гвардії, традиційно називають Нільсом Улафом. Іменем Нільс вони зобов’язані колишньому гвардійцю Нільсу Егелієну, котрий поклав початок цій традиції та назвав першого пінгвіна на честь себе. Улафами їх називають на честь короля Норвегії Улафа V.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus