USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96
Світ вражає: В Єгипті виявили стародавнє святилище та бюст імператора Риму
У Єгипті археологи виявили стародавнє святилище бога Озіріса - Птаха, яке відносять до 25-ї, так званої Ефіопської династії, тобто VII-VIII століття до н.е. Його знайшли під час розкопок у Карнакському храмі поблизу Луксора на півдні країни.

Про знахідку повідомили у неділю, 22 квітня, в міністерстві з охорони стародавніх пам'яток Египту. Про це інфомує Кореспондент з посиланням на агенцію новин dpa.

Святилище розташоване на південь від Храму Амона-Ра, тоді як попередні знахідки археологів виявлені на схід та північ від нього. Серед знайдених артефактів також колекція глиняного посуду, нижня частина сидячої статуї і кам'яна панель, де зображений жертовний стіл із бараном та гускою.

Тим часом на розкопках Храму в Ком-Омбо біля Асуана знайшли також і погруддя римського імператора Марка Аврелія. Бюст «унікальний», позаяк скульптури цього правителя Стародавнього Риму надзвичайно рідкісні в Єгипті.

Марк Аврелій - останній із п'яти «хороших імператорів» Риму, який був при владі у 161-180 роках н.е. Історики високо цінують його заслуги як у політиці, так і у філософії - він сповідував стоїцизм та написав трактат, пізніше названий «Наодинці з собою» або ж «Роздуми». За нього римляни розгромили Парфянську імперію на Сході, здобувши контроль над Месопотамією та Вірменією. Марк Аврелій також вів боротьбу з германськими племенами, а також сарматами, у 172 році придушував повстання в Єгипті.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus